Marengsfuglereder

Marengsfuglereder

Af Summerbird Organic 27. Februar 2023

Ingredienser

Fuglereder

100 g æggehvider

 

1 knivspids salt

 

200 g flormelis

 

1/2 tsk eddike


Hvid chokoladeganache

70 g hvid chokolade White Vanilla

 

1 vaniljestang

 

40 g sukker

 

4 dl piskefløde


Andet

Rabarbermarmelade eller anden yndlingsmarmelade

 

Amber Quail Eggs fra Summerbird.

 

Yndlingskrydderurter som f.eks. kørvel eller citronmelisse
 

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Fuglereder

  • Forvarm ovnen til 100 grader.
  • Pisk æggehvider og salt luftige, med ikke stive.
  • Tilsæt herefter flormelis lidt efter lidt, mens der piskes grundigt.
  • Når alt flormelissen er pisket i, tilsættes eddiken og marengsen piskes yderligere, indtil den er helt stiv, sej og blank.
  • Kom marengsen i en sprøjtepose og beklæd den bageplade med bagepapir.
  • Sprøjt herefter marengsen ud i ”fuglerede-facon” med en lille kant på siden.
  • Bag fuglerederne sprøde i ovnen i 2 timer.
02

Dag 1 - Hvid chokoladeganache

  • Hak den hvide chokolade fint.
  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus dem ud i sukkeret, således kornene bliver løsnet fra hinanden.
  • Kom hakket chokolade, fløde og vaniljesukker i en gryde og lun det forsigtigt op under omrøring indtil chokoladen er smeltet ud i fløden.
  • Kom massen i en passende lukket beholder og sæt den på køl natten over.
03

Dag 2 - Hvid chokoladeganache

  • Tag massen, som blev lunet dagen i forvejen, ud af køleskabet, sigt den og pisk den luftig. Pas på den ikke bliver overpisket, da den så lynhurtigt vil skille.
04

Servering

  • Fordel fuglerederne på 6 tallerkner.

  • Kom en teskefuld marmelade i hver fuglerede og top med en skefuld hvid chokoladeganache.

  • Anret på toppen af cremen, Amber Quail Eggs og afslut med lidt yndlingsurter.

05

Ingredienser

Se andre opskrifter