Tiramisu
Ingredienser
1 stang vanilje
5 æggeblommer
75 g flormeslis
400 g mascarpone
3 1/2 dl piskefløde
1 økologisk citron, revet skal
150 g Summerbird Amber Classic-chokolade
6 dl espressokaffe
4 spsk. amaretto (mandellikør)
30 stk. ladyfingers
Andet
100 g ristede hasselnødder
50 g Summerbird Amber Classic-chokolade
Kakaopulver
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Tiramisu
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
- Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn hvidt og luftigt.
- Bland mascarpone, piskefløde og citronskal, og pisk det stift.
- Vend forsigtigt fløde/mascarponecremen ned i æggemassen med en dejskraber, og pisk til en let creme.
- Hak 150 g Amber-chokolade groft, og vend sammen med mascarponecremen.
- Bland espressokaffe og Amaretto, og dyp ladyfingers lynhurtigt i kaffelagen; de skal blot suge lidt og ikke gennemvædes.
- Byg op: Læg ladyfingers på et aflangt fad. Fordel halvdelen af cremen henover, derefter et nyt lag ladyfingers, og top med resten af cremen.
- På køl: Lad desserten stå på køl i mindst 4 timer - eller endnu bedre natten over.
Servering
- Hak hasselnødderne groft, og drys henover desserten. Riv 50 g Amber-chokolade ud over, og sigt lidt kakaopulver øverst.
Ingredienser
- Amber Classic
70 DKK - Amber Classic
130 DKK
Se andre opskrifter
- Af Summerbird Organic 14. April 2024
Madeleines med Amber Classic
- Af Summerbird Organic 19. Marts 2024
Mazarintærte på Summerbird marcipan & Amber Classic-Chokolade
- Af Summerbird Organic 28. Februar 2024
Påsketærte med Amber Quail Eggs
- Af Summerbird Organic 27. Januar 2024
Forårscheesecake